Friday, October 1, 2010

Коцкари, зналци, заебани тракатанци…

Додека србите по желба ама со грешка на крај на презиме на масата карши мене го жалеа поразот на Партизан исто ко шо ја го жалев поразот на Кометал у финалето 2005, ја допивав пијачката од куќата и со поглед барав појако дрво за да се обесам. По 478ми пат ме еба една утакмица за јака пара.

За да боли уште поише парите отидоа курбан зашто го испуштив маалскиот стручен састанак у локалниот кафиќ кај шо после макотрпна дискусија бил донесен заклучок дека Милан треба да се игра гол-гол а не двојка!!! И така дур над глава ми висеа насмевките на сите шо упецаа пара кладилничарска дента почнав да пиздам на стручните анализи на зналците шо наравно знаеле дека Милан нема да тепа, дека Арсенал ќе го истури Партизан и тако даље, ама никој нејкел да игра. Пошто нели никој нејке пари!!!

И така со едната нога у септичка јама и дужен ко Грчка планирам како би си ги вратил парите!!! И наравно ако го испушам пак ќе ми биде крив Цацко!!!


Saturday, August 14, 2010

Опинок си е опинок!!!

Више почнав да бројам двоцифрено на календар од престојот кај баба ми на село кога и стигнаа дрвата за огрев и наравно мораше ја да се фатам за работа. Е сеа све ќе беше убаво да имаше неколку шифоњер-батки да ми помогнат али јебига. На мука, на плачење, на фраерлук зашто комшиката со добиеното баш тогаш фати да пружа алишта на балкон го истоварив некако. Е сеа више и да немаше добиено џабе ми беше пошто ташаците по земја ми се влечеа од умор.

Пројде тоа и седнав да одморам дур да се врати комшијата од работа за да помогне малце со цепање. Ај да не излезам мрза реков ќе идам до кај оној од карши да земам секира па да удрам сам малце. Не дека многу ќе завршам работа, ама оваа и кафе си напраи на балкон па се осеќав ко на оценување. Коа тропам ја на врата и никој не отвара, а дома беа, баш ги видов 10 минути пред тоа. Чукнав пак ама џабе нема фајде. Ај зајеби и баталив. Пројде тоа шо пројде, чичко Митко си дојде од работа и ми помогна, читај он цепеше дрва ја ги подавав.

После некој ден го видов комшијата од карши и го поздравив. Не ми врати, само избега ко од чума. Јебига брза чоекот, може не ме виде, си има работа-си реков. И така си пијам ја кафе кај оваа од првиот пасус, откако и пројде добиеното наравно, и ја прашувам шо се десило со комшијава.

А не комуницира он више со нас сељаците, испод части му е откако го бутнаа да биде директор од партија. Иначе јунакот у причава до пред 2 години го имаше најскапаниот 101 у свет и цела улица го гураше од сабајле за да запали и овој да не закасни на работа. Беше најсиромашен у село и сите му помагаа. А сеа нигде го нема за нив.

О бе опинок ниеден покондурен. Никоја власт не е зимзелена, ко шо паднаа предходните ќе паднат и овие. После шо ќе праиш коа нема да имаш за леб пак и коа ќе нема кој да ти го гура кецот???-си спремив да му спуштам коа ќе го видам. Штета шо не го видов до крај на престојот мој таму.

Абе и полоша ствар од покондурен опинок нема!!! Џабе му е све!!!

Уригиналот!!!

Wednesday, July 28, 2010

Холандези играју ко Бразил, продужење…

...

И така ете ме мене кај неа пред врата. Избањат, пицнат, избричен под мишка, значи све на све-НАПАЛЕН!!! Отвара , облечена у вручици и некоја проѕирна маичка. Све и остана у еден дел само за да не зборат комшиите. Ме гушна и ме покани да влезам внатре. И таман коа сакав да и се џитнам ко средношколец на бугарска курва пред мене се нацрта мајка и. Колку само филмови од шведското поднебје имам изгледано шо имаат ваков почеток-Кај си бе Збеги??? Кога дојде???


Пред неколку дена тетка Горде. Вие како сте???-се штипам дур одговарам, да проверам. Буден сум бе. И така оде кафето у курац, т.е. остана само кафе, џабе се карав дома коа таму изглеав и утакмица. Холанџеска тепаше и влезе у финале. И така после сите тие муабети за ланскиот снег, за факултет, за девојки и дечковци и наравно за свеЦкото све тоа пажљиво посматрано од мајка и негде околу полноќ се откажав од дневното освојување и се пребацив у повлачење. Мајка и више 2-3 години сумња дека ја и ќерка и не сме баш само другари, и у право е маме и ебам, ама можеше бар вечерва да ме остаи. Па и ја сум греота, и ја сум нечие дете!!! Остај тоа на страна, сум се изрекламирал најбоље, па кој ќе ти ја нареди ако не сам. На излаз чупево ме гушна, онака јако се прилепи за мене и ми кажа-Дојди утре сабајле, мајка ми на работа ќе биде.-и ми намигна.

И така ја у 11 нацртан кај неа пред врата-дотеран, избањат, на прави места избричен и спремен за тоа што ми следува за вчерашната претстава. Ко шо ме пушти внатре ја дигнав и ја фрлив у кревет, и таман спремен да и влезам со клизач со 2 нозе со отворен ѓон ме исече-САБАЈЛЕВО ДОБИВ!!!

Houston we’ve got a problem!!!

Се рашири командава низ цело тело. Општо разочарење. Неколку дена после тоа и сите холандези укапираа како ми беше…

И така џабе, ко шо вика Пипо, Холандези играју ко Бразил коа немаат среќа. Џабе ја сум везел тактика ко бразилец на свеЦко и сум бил дисциплиниран ко германец у полуфинале коа неам среќа таман коа татко и отиде у Немачка на пут, неа на гости и дојде тетка и од Швицарска. Јебига!!!

Мали видео!!!

Не се разочарувај, ќе се погрижам ја за тебе ипак. Знаеш дека ме бива.-се испофали

Абе знам ама не е тоа тоа!!!-си реков у себе и ја препуштив ситуацијата у нејзини раце. Знае она шо треба.

Линк до оригиналот!!!-http://izbegan.blog.mk/2010/07/28/holandezi-igraju-ko-brazil-produzhenje/

Saturday, July 24, 2010

Be gentle!!!

Бидете нежни. Прв пат ми е на оваа платформа. :):):)
Блогов е амбасада на izbegan.blog.mk!!!